Hõissa, jõulud.

Jõulud tundub olevat täiega nende noorte mimmude püha, kes oma selga ei tõmba ei miskit muud, kui karjuvate logodega Guess-särgikesi. Või nende õnnetute emade püha, kes igaastaselt läbi jõuludekoratiivide ja kunstlikult ilmutatud jõulutunde üritavad unustada nädalateks oma õnnetu ja närtsinud (pere)elu. Jõulud tunduvad olevat nende õnnetute kompleksides inimeste püha, kes läbi teistele ja endale kokkuhoomatud 'kingituste' üritavad kordki aastas tunda midagi muud kui jälestust kõige sisemise ja välimise suhtes. Või püha neile kes saavad end tervikuna tunda läbi mitmete heategevuslike tegevustega. Hõissa. Häid jõule.


Iroonilisel kombel olen ma ka ise õhanud sellest, kuidas jõulud olla täiesti imeline aeg. Samas ma olen päris pikki aastaid oma elust suhtkoht konkreetne retakas olnud. Vist olen sellest välja kasvanud. Suudan hoida end tagasi ja mitte pühendunult pingutada selle nimel, et mingisugune 'jõulutunne' tekiks. Ma ei ole enam 7aastane ja ma ei pea enam punnitama. Olen õnnetu, siis olen, aga vähemalt ei ole mul enam vajadust tõestada iseendale, et ma viimast tegelikult ei ole. Hashtag jõulud on imelised, jne.

Jõulud on imelikud. Inimesed on jõulude ajal kohati imelikud. Käisin mõned päevad tagasi vanalinna jõuluturul. Ohkavad sellest kõik tipsud ja meedia, et olla Euroopa imelisem ja sellise jõulutunde annab kätte. Okei, kui 5 järjestikust glögiputkat, tülpinud baabuškad ja korduv jõuluTRÄNI tekitab sooja ja imelise tunde, siis okei. Laske minna. 

Jõulud on vist see aeg, kus kõik üritavad elada seda elu, mille järgi muidu hing karjub.  Aga eks keegi peabki kõik selle Hiinast kohale toodud plastmassteema koju vedama. Kapitalism vajab ka toitmist. 
Fotoseinte taustal peab saama pildistatud. Uued jõulukampsunid soetatud. Sest nii ju peab, on õige. 

Vähemalt mandariinid on head ja tehnika hinnad üks hetk on langemas. Armas on see jõuluaeg, armas on see kapitalism. Cheers!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar